30 Kasım 2015 Pazartesi

opel f arızası nedir


Opel F Arızası Nedir?

Opel gösterge ekranındaki "F" uyarısının birden çok sebebi olabilmektedir. Genel açılımı ise yarı otomatiklerde karşılaşılan şanzıman arızasıdır. Belli başlı sebepleri aşağıda listelenmiştir.
*Debriyaj baskı balata sorunu,
*Şanzıman beyni arızası,
*Yazılım ve programlama hataları,
*Zayıf akü sorunu,
*Şanzıman debriyaj aktivatörü mekaniksel arızası,
*Şanzıman Robotları arızası,
        
F arızasını oluşturan temel başlıca sebeplerdendir. Ekranda F yazısı ile karşılaştığınızda, eğer seyahat halinde iseniz ilk iş olarak aracı müsait bir yere çekmeniz olacaktır. Belli bir süre bekleyip tekar aracı çalıştırdığınızda arıza yazısı artık çıkmıyor olabilir. Bu da aracınızı gitmek istediğiniz yere kadar sizi ulaştırmaya imkan sağlayacaktır. Ancak "F Arızası" veren bir araç yazı silinmiş olsa dahi yine arızayı vermeye devam edecektir, "F arızası" tamiri yapılmadıkça kendi kendine düzelmez. F arızasının tek çözümü sırası ile, şanzıman beyni kontorlü, debriyaj aktivatörü kontrolü, şanzıman robotları kontrolü, programlama testleri, olarak devam eden süreçlerden oluşur. Eğer yine hataya devam ediyor ve araç tekrar programlanmayı kabul etmiyorsa son olarak debriyaj baskı balata ve şanzıman mekaniği kontrolü yapılmaktadır.
Ekonomik açıdan bakıldığında yenisi ile değiştirilme maliyetinden çok çok daha ucuza tamir edileceğinden, tamir yoluna gitmek kullanıcı dostu bir yöntemdir.
Opel Elektronik tamir konusunda opel kullanıcılarına GARANTİLİ HİZMET verdiğinden aracınızın tekrar aynı arızayı vermesi durumunda tamir edilen noktalar tekrar kontrol edilir ve aynı yerden arıza verdiyse arıza üctretsiz olarak onarılır.
Eğer farklı bir noktadan arıza verdiyse tespiti yapılarak arıza bilgisi araç kullanıcısına bildirilir ve durumun en ekonomik yoldan çözümü sağlanır.
Opel Elektronik
www.opelelektronik.com
212 924 80 75